La Mercè és la promotora de l'associació Per l'altre Cor Cremat, que organitza concerts solidaris amb el quart món i, la Dolors, la conductora de tres grups de dol gratuïts al barri. Les dues són voluntàries i aquest any han rebut el premi Cortsenques d'Honor. Mercè de la Torre, associació Per l'altre Cor Cremat de Barcelona “Ens va dir una companya del barri... escolta, Mercè, saps que estàs proposada? Dic... doncs no. I diu, sí sí, estàs proposada. Això és gràcies, no al que jo faig, si no als que em permeten fer el que jo faig.” Dolors Estivill, guia dels grups de dol de les Corts “Som gent que fem poc soroll però estem fent un gran treball. Però el treball que jo estic fent és un més en aquesta societat perquè hi ha un buit molt gran.” Abans de compartir premi no es coneixen. I ara han descobert que tenen la mateixa edat, 69 anys, i que les uneixen les ganes d'ajudar els altres. “Què és el que més t'agrada? Mira quan jo vaig perdre el meu fill Andrés, la meva fita era que la mort del meu fill tingués un sentit. I això ha estat un repte de tota la vida... buscar el sentit de la mort del meu fill i, amb aquesta fita, penso que acompanyar aquesta gent i que puguin trobar aquesta pau i aquesta serenor, jo crec que és el millor regal que es pot fer a la vida.” “Fins quan? Fins que el cos m'aguanti. L'associació fa 24 anys i tinc pensat arribar als 25. Però a l'associació què li dedico?, totes les hores que tinc del dia...” Cap de les dues no pensa encara a deixar el voluntariat ja que prefereixen seguir treballant per millorar la vida dels altres.

Mercè de la Torre fa 30 anys que fa de voluntària. Va començar amb Amics de la Gent Gran i ara en fa 24 que es va posar al capdavant de l’associació Per l’Altre Cor Cremat, que organitza concerts solidaris amb el quart món. La Mercè assegura que dedica “totes les hores del dia a l’associació i que li agradaria que arribés als 25 anys de vida”. Però no és la seva única activitat al barri. També està molt implicada en el Grup de Dones de les Corts i és l’organitzadora del Cicle de Música Clàssica a les Corts, que es fa al Centre Cívic Trias i Peitx anualment des de fa 18 anys.

Dolors Estivill és la conductora de tres grups de dol gratuïts a les Corts. S’hi va implicar anys després de la mort del seu fill, per la necessitat que tenia d’ajudar altres persones en la seva mateixa situació. La Dolors diu que sempre ha volgut trobar un sentit a la mort del seu fill i així ha trobat un sentit a la seva vida. “Penso que acompanyar aquesta gent i que puguin trobar aquesta pau i aquesta serenor, jo crec que és el millor regal que es pot fer a la vida”, afirma. Entre els tres grups, dona servei a més de 70 persones. Creu que la seva tasca és útil perquè hi ha una mancança de serveis des de l’Administració i reivindica que, a les facultats, es consideri l’acompanyament en el dol com una assignatura més. El premi, representat per l’estàtua de Pau Farinetes, se’ls va atorgar durant els dies de la Festa Major de les Corts.