(ACN) L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) ha fet aquest diumenge l’últim dels tres concerts que ha ofert aquest cap de setmana a L’Auditori de Barcelona dedicats a les persones refugiades que intenten arribar a Europa a través del Mediterrani, així com a aquelles que han mort en l’intent.

Sota la direcció del veneçolà Rafael Payare, l’OBC ha estrenat per primer cop a l’Estat l’obra ‘Alle vittime senza nome’, del compositor contemporani hongarès Peter Eötvös. La peça és un lament simfònic per les nombroses morts de persones refugiades al Mediterrani en els darrers anys.

A banda de l’obra d’Eötvös, els poemes simfònics de Richard Strauss han estat els altres protagonistes dels concerts. S’hi ha interpretat ‘Mort i transfiguració’ op. 24, un poema que el compositor alemany va compondre entre el 1887 i el 1888 i en el qual narra els últims moments d’un moribund que, davant la mort, recorda les diferents etapes de la seva vida. Després de la interpretació de l’obra ‘Alle vittime senza nome’, el poema simfònic ‘Una vida d’heroi’, op.40 de Richard Strauss ha tancat el concert. La peça, que es va estrenar ara fa 120 anys, explica les experiències viscudes pel compositor alemany, tant pel que fa a la seva vida personal com professional.

La iniciativa, impulsada per l’Auditori de Barcelona i l’OBC amb la col·laboració de l’ONG Open Arms i l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra, es produeix just quan fa dos anys de la gran manifestació que va omplir els carrers de Barcelona sota el lema “Volem acollir”. A l’inici del concert s’ha projectat un vídeo en el qual s’ha fet una explicació de la tasca d’Open Arms al Mediterrani, així com un repàs a la trajectòria de l’ONG. En el marc d’aquesta col·laboració, els beneficis de les entrades adquirides amb la tarifa REFUGI aniran íntegrament a parar a Open Arms.