El passeig de Gràcia s’ha omplert de gent des de primera hora del matí. La imatge que més s’ha repetit ha estat les parelles cercant el llibre ideal i la rosa més bonica, per posteriorment regalar-se -les. Però hi ha hagut 54 afortunats que han tingut l’oportunitat de sorprendre la seva parella i regalar-li un Sant Jordi únic. S’han entregat la rosa i el llibre des del balcó principal de La Pedrera. Des de la institució donen l’oportunitat de gaudir deu minuts d’unes vistes privilegiades per celebrar un Sant Jordi diferent. Per tal de poder-ho fer calia inscriure-s’hi prèviament, i amb una idea tan atractiva les entrades es van esgotar ràpidament.

La Casa Batlló s’engalana per la campanya “Drac i roses”

Just davant, la gent que passejava es trobava amb la imatge d’una Casa Batlló engalanada expressament per a l’ocasió, amb la façana tota coberta d’una capa de roses. Una iniciativa que l’any passat va generar molta expectació tant entre els turistes que visiten la Casa Batlló com els barcelonins, que van fotografiar repetidament la imatge i la van difondre per les xarxes socials. A més, aquells que han entrat el pati interior han pogut gaudir d’una pluja de pètals.

La Casa Batlló i el Banc de Sang i Teixits també fan una crida a participar en la campanya “Drac i roses”.  S’han inspirat en la llegenda de Sant Jordi per demanar als ciutadans que donin sang.  Des de les 10 h del matí fins a les 9 h del vespre una  unitat mòbil ubicada davant de l’edifici i personal mèdic especialitzat acolliran els donants que vulguin aportar-hi el seu granet de sorra.  Després de la Setmana Santa les reserves de sang baixen i per això el Banc de Sang i Teixits reitera la necessitat de recollir un miler de donacions diàries per poder atendre tots els malalts de Catalunya.

Tatuatges literaris al Palau Robert

Un altre punt d’atenció és el Jardí del Palau Robert,  que s’ha omplert de música en directe. Aquesta tarda serà el torn de Mazoni i The Big Jamborre, que tocaran  a partir de les 17 h.  A més, tots aquells que han comprat llibres a les parades han pogut gaudir d’una copa de cava gràcies a la Confraria del Cava. I com a novetat d’aquest any,  Amazon ha reptat els lectors a demostrar el seu amor per la literatura tatuant-se al braç les frases que subratllen als llibres. No cal patir, es tracta de tatuatges  temporals.

Però aquestes no són les úniques activitats, la Casa Museu Ametller també ha pensat tot d’activitats per gaudir amb la família. Tots els nens poden entrar a l’edifici i pintar el cavaller Sant Jordi. A més, aquells que han volgut visitar aquest emblemàtic espai, aquest dissabte ho han pogut fer amb un 20 % de descompte. Fins a les sis de la tarda estarà obert a tot el públic.