1. Jornades de portes obertes
  Museus, institucions i altres espais obren les portes de franc per celebrar aquesta data tan especial. L’Ajuntament de Barcelona obrirà les portes de 10 a 20 h, es podrà visitar l’interior del consistori i fins i tot el Mirador de Maria Aurèlia Capmany. Per aquest últim espai s’ha de reservar hora al punt d’informació de la plaça de Sant Miquel. A l’altra banda de plaça de Sant Jaume també hi ha jornades de portes obertes al Palau de la Generalitat. Però les institucions públiques no són les úniques d’obrir les portes. L’Ateneu Barcelonès es pot visitar durant la diada, i s’omple de parades de llibres i concerts. El Recinte Modernista de Sant Pau, també obre excepcionalment de 10 a 14.30 h, i el Pavelló Mies Van de Rohe s’omple d’una selecció de llibres sobre arquitectura moderna i contemporània. Qui també celebra una ruta especial i gratuïta, a la nit, és la Sagrada Família però les entrades ja estan esgotades.

  Ajuntament de Barcelona
 2. Entrega de la rosa al balcó de La Pedrera 
  La imatge d’un noi i una noia regalant-se una rosa i un llibre es repetirà constantment aquest Sant Jordi, per això La Pedrera proposa que ho facis d’una manera especial: des del seu balcó.  Des de les deu del matí i fins a les 7 de la tarda, un total de 54 parelles podran accedir al balcó principal de La Pedrera per entregar la rosa d’una manera única. Per tal de poder accedir el balcó els interessats havien d’apuntar-s’hi prèviament. Les entrades es van esgotar ràpidament.

 3. Drac & Roses a la Casa Batlló
  La Casa Batlló celebra Sant Jordi cobrint la façana d’una capa de roses. A més a més, el pati interior quedarà inundat per una pluja de pètals. Totes aquestes activitats tenen un objectiu solidari, fer que la gent doni sang. De 10 h del matí fins a les 9 h del vespre una  unitat mòbil ubicada davant de la Casa Batlló i personal mèdic especialitzat acolliran els donants que vulguin col·laborar amb la causa.

 4. El Sant Jordi més musical a l’Antiga Fàbrica Damm
  Des de fa cinc anys, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm organitza una diada plena de concerts. Aquest any, Doctors Prats, Blaumut i Joan Miquel Oliver són els grans protagonistes d’aquesta proposta cultural. En total 25 músics ompliran des de les 11 h del matí fins a les 9 h del vespre els quatre escenaris que hi han repartits pel recinte. A més, diferents artistes estaran firmant discos al llarg del dia. Tots aquells que s’acostin fins allà podran gaudir d’un espai gastronòmic, beure cervesa o passejar-se per les parades de vinils, roses i llibres que hi haurà col·locades per l’exterior de l’antiga fàbrica. Aquells que no us hi pugueu acostar, podeu veure els concerts per la reproducció a temps real que ofereix Estrella Damm a través de les seves xarxes socials.

 5. Off Sant Jordi
  L’Antic Teatre, la Llibreria Calders, It’s Written i la revista ‘El Culturista’ organitzen l’Off Sant Jordi, una diada alternativa. A l’Antic Teatre (carrer Verdaguer i Callís, 12) a partir de les 11 h del matí i fins a les 9 h del vespre hi haurà espectacles a la sala del teatre i parades de llibres. També, aquells que s’acostin fins aquest espai podran gaudir de lectures al pati. També es muntarà un espai infantil amb parades de llibres i tallers que inclourà escriptors firmant llibres, recitals de poesia i lectures de fragments de llibres per part d’autors convidats.

 6. Sant Jordi als barris
  Des de l’Ajuntament s’ha apostat per descentralitzar l’oferta cultural que hi ha per Sant Jordi. Així que si us fan mandra les aglomeracions que hi ha aquest dia al centre també podeu viure el Sant Jordi amb menys gent. Us destaquem dos punts. A la Rambla del Raval tindrà lloc una diada des d’una perspectiva intercultural, tot buscant els aspectes culturals comuns, principalment relacionats amb la literatura. En canvi, el passeig de Sant Joan serà el punt dedicat als infants i joves. En aquest tram, comprès entre els carrers d’Alí Bei i Casp també hi haurà unes carpes dedicades als còmics i l’autoedició de llibres. A més, la majoria de carrers i places dels 73 barris de la ciutat acolliran parades pensades per celebrar aquest dia tan especial.
 7. Mesura si dius prou “t’estimo” a la teva parella
  A la Gallery Space de l’Hotel Gallery (carrer del Rosselló, 249) s’instal·la un “t’estimòmetre”, un dispositiu creat conjuntament per la marca d’aigua Viladrau i l’Escola Neurocientífica de l’Amor. Aquest aparell està dissenyat per determinar si diem prou “t’estimo” a la parella. En cas que no en diguem suficients l’aparell donarà l’empenta necessària per dir-ne més. L’activitat és completament gratuïta i diagnosticarà el resultat a través d’un test de l’amor.

  Sant Jordi

 8. Tatua’t frases poètiques al Palau Robert
  Aquest Sant Jordi Amazon et proposa una idea única: fer-se un tatuatge per demostrar el teu amor cap a la literatura. Aquells que vulguin es podran tatuar el braç una frase extreta d’un dels llibres que hi haurà al Jardí del Palau Robert. Un equip de tatuadors serà l’encarregat de plasmar aquesta frase al braç. I estigueu tranquils, els tatuatges són temporals.
 9.