El grup musical Otra Vista Club Social ha portat el seu espectacle al Jamboree dins del marc del festival Mas i Mas d’aquest any. L’agrupació apropa la música afrocubana a través de diferents estils com el jazz, el funk o el soul. 

Precisament per la seva varietat d’estils sobre l’escenari, als membres del grup els agrada definir la seva funció com un “format flexible”. També com a música per ser cantada, però fonamentalment ballada. Otra Vista Club Social està format per un gran grup de músics que s’alternen durant l’espectacle en els diversos temes musicals. La percussió és la família d’instruments regnant, però també prenen gran protagonisme el contrabaix i, sobretot, el saxofon, a les mans del líder de la banda: Julio Carbonell.

“Viatje sonor” per la música cubana

Carbonell explica que, tot i la varietat d’estils i timbres que porta l’espectacle, “la música cubana és sempre el centre de l’actuació, encara que sigui des de formes populars fins a propostes molt més contemporànies com l’afrojazz o el new soul”. Un recorregut per la història musical del país que el mateix saxofonista cataloga de “viatje sonor“.

El líder creu que la música és una bona eina per apropar la cultura llatina als habitants de la ciutat. Una mostra artística que considera quasi necessària si tenim en compte la història migratòria de Barcelona. Alhora ja veu el Jamboree com “el pati de casa seva”, tenint en compte que fa anys que l’espai l’acull amb diverses agrupacions de música llatina.

El concert d’Otra Vista Club Social arriba al Jamboree en l’equador del festival que l’emmarca. Constitueix una aposta de l’edició d’aquest any que mostra la possibilitat d’arribar al jazz a través de la fusió amb altres estils i cultures alienes a la nord-americana.