Seguint una de les tradicions més antigues de Catalunya, el cant medieval, declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco el 2010, s’interpreta abans de la missa del gall, segons l’ofici litúrgic de cada espai. Les sibil·les, personatges de la mitologia grecoromana, eren dones profetes, que tenien la capacitat d’endevinar el futur gràcies a l’ajut dels déus mitològics. El cant és una peça religiosa que anuncia la proximitat de la fi del món, una obra que es va prohibir amb el Concili de Trento però que no s’ha deixat de cantar mai a Mallorca.

En el cas de la Catedral (23.30 h), es va recuperar el 2009, després de més de quatre segles sense representar-se a la seu barcelonina, des de 1575. Enguany el Cor de Cambra Francesc Valls, interpretarà una versió del drama elaborada pel prestigiós compositor Narcís Bonet (1933), professor de la Schola Cantorum i de l’École Normale de Musique de París. De fet, és el quart any que s’encarrega una versió musical del cant de la Sibil·la a un compositor. Abans de Bonet van fer-ho Jordi Cervelló, Josep Vila i Vic Ness. Com els darrers anys, al capdavant, fent de Sibil·la, hi haurà la mezzosoprano Eulàlia Fantova, membre del cor de la Catedral.

A la parròquia de la Bonanova, un any més, des de 1998, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet (23.20 h) interpretarà el cant de la Sibil·la; pel que fa a Santa Maria del Mar, ho faran la soprano Àngels Graells i la Coral Sinera (23.00 h); a l’església de Santa Maria de Gràcia la interpretació anirà a càrrec de l’Orfeó Gracienc (23.30h) i a l’església de Sant Gaietà (23.45 h) la cantant Rosa Maria Ramírez interpretarà el paper de Sibil·la.