La mostra fotogràfica “¡Oh, cielos!” és la primera exposició del Nacho Carretero. Són imatges fetes amb el telèfon mòbil de les arquitectures de les ciutats amb un enquadrament concret, mirant a les altures. Els cels i els perfils dels edificis són els protagonistes d’aquestes fotografies que se submergeixen en firmaments de balcons, cornises, xemeneies, cúpules o anuncis. Aquestes captures que fins ara es movien per les xarxes socials, ara han fet el salt a les parets de la galeria gracienca Las Cosas de Martínez.

Passió per l’arquitectura de les ciutats

Caminem, moltes vegades, amb la mirada enganxada al mòbil, sense fixar-nos amb allò que ens acompanya pel camí. Les façanes dels edificis, que creixen fins al cel, configuren la fisonomia dels paisatges de les ciutats. El Nacho Carretero, fotògraf madrileny, passeja amb la mirada als núvols i capta amb el seu mòbil aquestes ciutats que s’enlairen amb la seva arquitectura. Fins ara es podia seguir la seva obra des del 2012 al seu compte d’Instagram, però ara ha volgut imprimir les fotografies i exposar-les. Carretero explica, que tot i la importància dels cels, el que l’apassiona és l’arquitectura: “Els cels són una mica un accident que passa quan trec la foto de la façana. Diuen que la millor càmera és la que portes amb tu, a sobre i el mòbil té la comoditat que el portes amb la qual cosa ho veus, ho captura al moment i després l’edició és molt senzilla, ja que no tens aquest procés de m’assec, obro l’ordinador, edito, no.”

Només algun retoc de la realitat

Són tastets de firmaments de diferents ciutats com Los Angeles, Ciutat de Mèxic, Madrid o Barcelona. El Nacho diu que pràcticament no edita les captures, però sí que fa algun petit retoc. En concret explica que “busco molt un enquadrament específic, sobretot, com jo disparo molts des del carrer, acostumo a aixecar una mica les façanes perquè quedin més geomètriques, acostumo a destacar algun color que em cridi l’atenció, per exemple, en les xemeneies del Besòs em van agradar molt els punts vermells que hi ha a dalt i aquí sí que intento saturar una mica els vermells perquè destaquin una mica més.”

Del món en línia, les fotografies del Nacho Carretero ara es poden visitar en paer, emmarcades i exposades a la galeria Las Cosas de Martínez fins al 3 de novembre.