5

Behemoth

Nou àlbum: ‘I loved you at your darkest’. Publicat el 5 d’octubre
Presentació: Sala Razzmatazz. 18 de gener

El seu death metal (quasinegre) fa honor al seu nom de bèstia hebrea. El seu líder, Nergal, és un dimoni que va escapar en l’últim sospir d’una leucèmia i d’un tribunal que el volia condemnar per blasfemi. Algun pacte tindrà amb el diable per haver-se convertit en estrella televisiva a Polònia (sense imitar ningú) i compartir promotora amb els artistes “mainstream”.


4

Kurt Vile

Nou àlbum: ‘Bottle it in’. Es publica el 12 d’octubre
Presentació: Sala Apolo. 22 d’octubre

Va abandonar la guerra contra les drogues per formar Kurt Vile and The Violators, però que no us espanti perquè, de moment, l’únic que viola són les normes del trànsit, al menys en el seu nou videoclip. De fet, va abandonar el vaixell de The War on Drugs perquè volia conduir lliurement per carreteres menys transitades.


3

Architects

Nou àlbum: ‘Holy Hell’. Es publica el 9 de novembre
Presentació: Sala Razzmatazz. 24 de gener

Aixecar una banda no és fàcil i encara ho és menys reconstruir-la. Els Architects han hagut de fer-ho després de la mort del guitarrista Tom Searle, germà bessó del bateria i fundador del grup. Per sort tenen fonaments sòlids i han fet servir el dolor per cimentar el nou disc.


2

Cat Power

Nou àlbum: ‘Wanderer’. Publicat el 5 d’octubre
Presentació: Sala Razzmatazz. 1 de novembre

Amb permís dels gats, que mai no passen de moda, aquest és l’any del Girl Power. Chan Marshall treu les ungles per empoderar-se en companyia d’amigues com Lana del Rey, que l’acompanya en el single ‘Woman’.


1

Dead Can Dance

Nou àlbum: ‘Dionysus’. Es publica el 2 de novembre
Presentació: Sala Barts. 20 i 21 de maig

Ressuscitar tradicions musicals i pràctiques espirituals antigues és el mantra de Dead Can Dance. Aquest 2018 invoquen al deu Dionís per explorar els rituals de la verema i muntar una bacanal de sons ètnics i rituals d’arreu del món.

 

AQUESTS SÓN ELS MILLORS CONCERTS DELS FESTIVALS DE TARDOR