A punt de començar l’edició número 50 el Festival de Jazz de Barcelona ha recordat amb una festa el pianista Bebo Valdés, que va néixer precisament un 9 d’octubre, però 100 anys abans, el 1918.

El fill de Bebo Valdés, Chucho Valdés, inaugurarà la cinquantena edició del Festival de Jazz de Barcelona. Un fragment del documental ‘Rumba para Bebo’ que protagonitza Chucho Valdés i que es podrà veure durant el certamen, ha donat la benvinguda al públic a la sala BARTS. Joan Anton Cararach i Tito Ramoneda, responsables del festival, han repassat 50 anys d’història del certamen i uns quants més de la relació entre Barcelona i el jazz. Cararach ha fet també un breu repàs del cartell de la cinquanta edició del certamen abans que un muntatge d’imatges històriques recordés Bebo Valdés en diverses edicions del festival, on va presentar tots els projectes discogràfics dels seus darrers 10 anys.

Edició 50 del festival

La cinquantena edició aplega noms il·lustres com Brad Mehldau actuant amb l’OBC, el guitarrista John Scofield, la cantant Madeleine Peyroux o el contrabaixista Avishai Cohen, entre molts altres. Com és habitual reuneix també primeres espases del flamenc en el festival De Cajón: Vicente Amigo, Tomatito o José Mercé, entre d’altres. I es completa amb un extens programa de conferències, classes magistrals, exposicions, documentals i experiències gastronòmiques. Podeu consultar-ne el cartell complet a www.jazz.barcelona.