Els californians The Offspring han tornat a Barcelona 10 anys després de l’últim concert que van fer a la ciutat. Han estat els caps de cartell del festival de punk i rock Barna’n’Roll, que ha celebrat la quarta edició al Poble Espanyol amb totes les entrades exhaurides, 5.000.

Amb un clar esperit underground, el festival ha volgut retre un record a la mítica sala Garatge del Poblenou, que va ser un punt de trobada dels amants d’aquest gènere musical des del 1992 i fins al 2002. De fet, els caps de cartell d’enguany, els The Offspring, hi van actuar l’any 1993. “Moltes de les persones que assisteixen al Barna’n’Roll som gent que vam créixer escoltant concerts a la sala Garatge, amb grups que en aquell moment estaven començant”, ha explicat David Peret, director del festival. “The Offspring va actuar aleshores amb 300 persones, i ara milers de persones van a veure’ls”, ha afegit.

En aquest sentit, han reivindicat el punk català amb dos grups locals al cartell: els barcelonins Blowfuse i els terrassencs Panellet. També han actuat els canadencs Propagandhi, els italians Talco i els suecs The Baboon Show. Els amants del punk i el hardcore han anat al festival per celebrar aquesta música que és, també, un estil de vida:

“Fa temps que no sortia de concert i he pensat, no m’ho puc perdre, s’ha d’aprofitar.”

Els fans dels The Offspring, molts des de l’adolescència, hi han anat per no perdre’s clàssics del grup com  ‘Come out and play’ o ‘Gotta get away’. La quarta edició del Barna’n’Roll ha col·locat el cartell d’entrades exhaurides amb 5.000 assistents.