El festival Grec 2019 ha tingut un total de 137.737 espectadors, 20.000 més que l’edició anterior. Pel que fa a l’ocupació es manté similar a la del 2018, amb un 75 % de mitjana, tot i que destaca la programació del Grec Montjuïc, que frega el 90 %. De fet, fins a cinc espectacles del Teatre Grec han exhaurit les localitats. Entre aquests, hi ha tres concerts destacats: els de Toquinho, Silvia Pérez Cruz i Javier Colina; Pop d’una Nit d’Estiu, i la Brexit Big Band. Un altre dels èxits d’aquesta edició és la programació del Teatre Lliure, que ha tingut un 96 % d’espectadors, amb espectacles sense ni una butaca lliure com ‘Falaise’.

Els responsables del Grec atribueixen l’increment de públic tant a l’ampliació de funcions al Teatre Grec, amb 37.577 espectadors, com a la incorporació de nous espais de la ciutat, com el Palau de la Música o museus com el MNAC, el Marítim o la Fundació Miró.

Com serà el festival Grec del 2020?

A banda de fer balanç del festival d’aquesta edició, el director del Grec, Francesc Casadesús, també ha avançat algunes propostes en què estan treballant per a l’any vinent. Hi haurà molta presència d’espectacles llatinoamericans i també s’incorporaran a la programació nous estius musicals com el trap o el rap.

Casadesús també vol que el Grec del 2020 sigui un festival més íntim amb més espectacles de petit format que es representin en sales petites. Tot i això, també ha anunciat la voluntat d’incloure-hi noves col·laboració amb institucions com el Teatre Nacional. A més, hi haurà una presència destacada de la música clàssica coincidint amb la celebració de l’Any Beethoven, que commemora els 250 anys del naixement del cèlebre compositor.