El Concert de Sant Esteve del Palau de la Música, un dels més antics d’Europa, ha dedicat aquesta edició especial amb un aire renovat. Una de les novetats més importants era la incorporació de l’anglès, Simon Halsey, com a nou director de la institució. A més, aquest any, el concert ha tingut en la direcció escènica el dramaturg Marc Rosich, que li ha donat un toc més teatral. L’element simbòlic que ha unit tot l’espectacle ha estat les estrelles. Per això, el concert portava per títol ‘Escrit a les estrelles’.

També s’ha col·locat una cadira enorme a l’escenari, que representava el lloc on pugen els més petits el dia de Nadal per recitar el poema que han après de memòria. Així, la primera part ha estat protagonitzada per les nadales i la tradició del verset de Nadal. En canvi, la segona part del concert ha tingut un format més convencional: s’ha homenatjat Ramon Llull, William Shakespeare i Enric Granados, coincidint que es  commemoraven els anys que fa que ens van deixar.

Com ja és tradició, tots els cors han acabat cantant conjuntament amb el públic el ‘Cant de la Senyera‘, himne de la institució. Moment, que un any més, el Palau de la Música, s’ha omplert d’estelades tant dalt com a baix de l’escenari, i s’han pogut sentir crits a favor de la independència.