Durant deu dies l’avinguda de la Catedral s’ha convertit en l’epicentre de la literatura catalana. La 37a edició de la Setmana del Llibre en Català ha servit un any més per fomentar la trobada entre lectors, llibreries, editorials i revistes que editen en català. Una nova edició plena d’èxits malgrat la pluja que ha caigut aquests dies.

Aquest diumenge es posa el punt final d’aquesta edició, i ara ja toca mirar cap al futur i pensar en la Setmana del Llibre en Català del 2020. En un primer moment semblava que vindria amb molts canvis, però que tot fa preveure que finalment no s’hauran de fer. Durant la inauguració d’enguany des de l’organització van afirmar que perillava que la fira es continués fent a l’avinguda de la Catedrral. Asseguraven que des del districte de Ciutat Vella volien que la fira deixés cinc metres de distància respecte a la muralla romana, fet que podria obligar a canviar d’ubicació. “Això suposaria perdre el 20 % de l’espai. Ara ja estem justos, si perdem aquest espai, és impossible” afirma el president de la Setmana, Joan Sala.

Aquest diumenge, els organitzadors han explicat que malgrat que encara no han pogut parlar amb el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, sí que han aconseguit el compromís de l’alcaldessa, Ada Colau, perquè la Setmana del Llibre pugui continuar en aquesta ubicació. Ha estat un fet que els tranquil·litzat, ja que creuen que la ubicació cèntrica és un dels èxits de la fira.

Joan Carles Girbés assumeix la presidència de la Setmana del Llibre en Català

El que sí que canviarà l’any que ve és el president de la Setmana del Llibre en Català. Després de quatre anys a la presidència Joan Sala passa al relleu a Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres i Amsterdam. En roda de premsa, Girbés ha afirmat que assumeix el càrrec amb l’objectiu de “continuar creixent; si no pot ser en espai, serà en ambició i en repercussió” d’aquest esdeveniment.

Èxit d’assistència malgrat la pluja

Joan Sala s’acomiada de la fira satisfet després de quatre anys i amb una 37a edició que — en espera de les xifres— apunta que superarà la facturació de 500.000 euros i el nombre d’assistents de l’any passat. El fins ara president, afirma que l’any passat va ser la consolidació de la fira i que aquest any ha estat la més reeixida en les hores que ha estat oberta. Encara que no han anat tan bé com estava previst, perquè la pluja que hi va haver durant dos dies, va provocar que s’haguessin d’anul·lar certs actes i que les parades no poguessin estar operatives tots els dies.