Després del parèntesi estiuenc, carreguem la temporada de bona música electrònica i energies renovades.

Pattrick Cowley i el seu àlbum “Afternooners” són els protagonistes de la nostra secció “Àlbum Imprescindible” de la nova temporada.

Cowley és un dels noms escrits en majúscules en la història de la música disco. De fet, va ser un dels artistes que van subvertir el cànon del disco sound creant una versió electrònica i moderna que posava al dia un so que s’havia quedat obsolet, ple d’orquestracions, pompa i circumstància. El so de Cowley era cru, agressiu i utilitzava la tecnologia punta disponible en aquella època com sintetitzadors o ciares de ritme. Són celebres les seves produccions per Sylvester, com “You Make Me Feel (Mighty Real)” o “Do You Wanna Funk” o el set èpic remix del “I Feel Love” de la Donna Summer de 15 minuts. En solitari també va fer hits com “Menergy” o “Megatron Man” i àlbums com “Mind Warp”, alhora que dirigia el seu propi segell Megatone Records. Desgraciadament el 12 de novembre de 1982 moria víctima de la sida, deixant un impressionant llegat musical que sovint mai havia arribat a editar-se. Aquest és el cas d’aquest “Afternooners”, un recopilatori editat el 2017 en col·laboració per Dark Entries i Honney Soundsystem Recordings que recull el material que Cowley havia produït com a soundtrack de pel·lícules porno gay com “Muscle Up” o “School Daze” de la productora de Los Angeles Fox Studio. Es tracta de 70 minuts de sons purament electrònics, sintètics, avantguardistes, avançats al seu temps i mai editats abans. Tot això complementat amb un embalatge de luxe que inclou escenes de les pel·lícules que va sonoritzar Crowley i un text de Drew Daniel de Matmos.

Junt amb l’obra mestra de Patrick Cowley, la nostra acurada secció d'”Actualitat” amb les millors novetats del mercat discogràfic i “Clubbing” amb tota l’activitat nocturna de Barcelona.

Escolteu el programa sencer aquí: