La Porca de Sant Antoni és un dels personatges del bestiari del barri i està embarassada. Aquest dissabte se celebrarà una festa premamà, prèvia al naixement d’una futura bèstia de foc. L’objectiu és recaptar fons abans del part, previst per al gener, coincidint amb la festa major del barri.

La futura bestiola encara no té nom, però les tres colles del barri (Diables, Trapelles i Trabucaires) hi col·laboren perquè sigui un èxit. La portaran els més joves, els Trapelles, que ja se senten preparats. “Érem una colla molt petita, 10 o 12 persones, i ara som una colla bastant gran”, explica Àlex Jané, “amb uns 40 o 42 membres”.

Es busquen padrins

La festa per recollir fons se celebrarà aquest dissabte davant del Mercat de Sant Antoni. Hi haurà diverses activitats, sobretot per als més petits. Lídia Núñez, coordinadora dels Trapelles infantils, diu que la clau és la mobilització dels veïns: “Hem d’involucrar el barri que faci rifes, sortejos, i que puguin ser padrins”, diu. “Vam començar durant la Setmana Santa amb les rifes i hem aconseguit ja un 60 % del cost de la bestiola“.

Durant la festa d’aquest dissabte també es podran proposar idees per al nom de la nova bèstia de foc, que s’acabarà decidint més endavant per votació popular.