La pel·lícula ‘El reino‘, de Rodrigo Sorogoyen, un retrat de la corrupció a Espanya, és la cinta més nominada als premis Goya. Opta a 13 estatuetes, entre les quals la de millor pel·lícula, millor director i millor guió original. És un thriller polític que beu tant de situacions fictícies com d’altres que s’apropen molt a la realitat. Amb aquest plantejament, el film es situa com un dels clars favorits en la gala dels Goya, que s’ha de celebrar el 2 de febrer a Sevilla.

11 nominacions té la cinta de Javier Fesser ‘Campeones’, un èxit rotund de taquilla i crítica i que vol trencar amb els estereotips al voltant de les discapacitats. Aspira als premis a millor pel·lícula, millor director, millor guió original, millor actor per Jesús Vidal i millor actriu revelació per Gloria Ramos.

La Barcelona dels anys 20, protagonista

Pel que fa a les propostes catalanes, destaquen dues cintes. ‘La sombra de la ley’, un retrat de la Barcelona dels anys 20 amb una producció espectacular dirigida per Dani de la Torre, ha aconseguit sis nominacions.

L’altra cinta catalana és ‘El fotógrafo de Mauthausen’, de Mar Torres, amb quatre nominacions i que narra l’experiència a un camp nazi del fotògraf català Francesc Boix, a qui dona vida l’actor Mario Casas.

També amb participació catalana ‘Viaje al cuarto de la madre’ s’ha situat amb quatre nominacions,entre les quals destaquen el Goya a la millor direcció novell per Celia Rico.

Un altre dels favorits aquest any és Isaki Lacuesta. Si bé el film ‘Entre dos aguas’ només ha aconseguit dues nominacions, es tracten, això sí, de les més cobejades: millor pel·lícula i millor director. ‘Entre dos aguas’ és una proposta curiosa que barreja cinema documental amb alguns tocs de ficció per parlar de la marginalitat i la posterior integració a la societat.