La sala BARTS ha estat escenari de la gala dels XVI Premis ARC, que atorga l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya. Els guardons distingeixen artistes i programadors de música en directe.

La gala ha estat conduïda per dones (Elena Gadel i Meritxell Huertas), i han estat dones les que han lliurat els premis. A més i també com a senyal per vindicar la paritat de gènere, totes les actuacions musicals han estat a càrrec de bandes de noies (Wom Collective, Maruja Limón, Ju, Scarletts, Balkan Paradise Orchestra). En l’apartat de premis generals, els que no distingeixen artistes sinó programadors de música en directe, cal esmentar el premi a la millor programació de festa major, que ha recaigut en el Mercè Música – BAM i el premi al millor festival o cicle de concerts, que ha recaigut en el Festival de Jazz de Barcelona.

Artistes i gires 

Pel que fa a les gires, han estat guardonats Maria Arnal i Marcel Bagès (dos premis, gira per sales i gira per festivals catalans); El Petit de Cal Eril (gira per teatres); Dr. Calypso (gira per festes majors, grups de temes propis); Hotel Cochambre (gira per festes majors, versions); Orquestra Cimarrón (gira per festes majors, orquestres de ball), i Mourn (gira internacional). El guardó honorífic, el premi especial a la trajectòria professional, ha distingit Irma Coronilla, mànager de nombrosos grups (Sopa de Cabra, per exemple) i programadora a l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) durant 20 anys.

Els Premis ARC són escollits per professionals de la indústria musical del directe, formada per mànagers, promotors, programadors de festivals, tècnics municipals de joventut i cultura, programadors de teatres i auditoris i agents de zona de Catalunya.