Avui s’han conegut els 32 títols que estan nominats als Premis Gaudí d’aquest any. Entre les cintes que acumulen més nominacions aquest any ens hem de fixar en ‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, que acumula 14 nominacions; ‘Las niñas’, de Pilar Palomero, que per la seva banda ha aconseguit 13, i, ‘Sentimental’, de Cesc Gay, que opta a vuit premis.

L’edició més paritària

En l’inici de la carrera dels Premis Gaudí han participat fins a un total de 60 cintes, de les quals un 30 % estaven dirigides per dones. Ara, dels 32 films finalistes, el percentatge de dones ha pujat fins al 54 %, fet que situa aquesta edició dels Premis Gaudí com la més paritària de la seva història.

14 nominacions per a ‘La vampira’

‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, retrata la història d’una de les dones més tristament famoses de la Barcelona de principis del s. XX, l’Enriqueta Martí, acusada de segrestar i assassinar infants.

‘Las niñas’ suma 13 nominacions

La directora saragossana, Pilar Palomero, ha aconseguit 13 nominacions amb la pel·lícula ‘Las niñas’, que ja ha estat guardonada com a millor pel·lícula al Festival de Màlaga. La cinta ens narra el viatge iniciàtic de la Celia, una nena d’11 anys que coneixerà la Brisa, una companya vinguda de Barcelona amb la qual descobrirà com era la ciutat olímpica del 92 i la Sevilla de l’Expo.

‘Sentimental’ opta a vuit Gaudí

El director Cesc Gay ens mostra la seva visió més àcida de les relacions amoroses amb ‘Sentimental’, que acumula vuit nominacions als Gaudí. La cinta, protagonitzada per Javier Càmara, ens posa en la pell de dues parelles que es reuneixen en un sopar que acabarà de forma “catàrtica”.

La cerimònia, el 21 de març

La intenció dels organitzadors dels Premis Gaudí es poder celebrar “una entrega de premis el més semblant a la de l’any passat“. Per aquest motiu, han posposat la celebració de la cerimònia fins al 21 de març, i es farà a la terrassa de l’Auditori del Fòrum CCIB amb públic assistent.