L’actor Javier Cámara no para de treballar. Aquest any passat ha treballat en dues sèries, una per a HBO, i ara està a punt  d’estrenar ‘Sentimental’, el nou film de Cesc Gay, i té pendent d’estrena ‘El olvido que seremos’, de Fernando Trueba.

 

Javier Cámara, el sentimental

El Julio i l’Ana són una parella avorrida que ja ni té converses de debò ni fa l’amor. Tot el que hi ha entre ells és tensió i indiferència. Una nit, però, conviden a sopar els seus veïns de dalt, a qui senten totes les nits tenint relacions sexuals amb un ímpetu envejable. Si us sona el punt de partida pot ser que sigui perquè heu vist alguna de les versions d’‘Els veïns de dalt’, l’espectacle que Cesc Gay va escriure i estrenar al Romea el 2015 i que ha tingut molt d’èxit a escala internacional. Ara, el mateix Cesc Gay n’ha dirigit la versió cinematogràfica, amb el títol de ‘Sentimental’ i amb un càsting nou, que compta amb Javier Cámara, Griselda Siciliani, Alberto San Juan i Belén Cuesta. Javier Cámara torna a treballar amb Cesc Gay, en una temporada en què també estrenarà ‘El olvido que seremos’, el nou títol de Fernando Trueba, sobre la vida del metge i activista social Héctor Abad Gómez, assassinat als anys 70.

D’acomodador a estrella espanyola

A força de treball, paciència i, és clar, talent, el Javier Cámara ha passat de ser un estudiant d’interpretació que treballava d’acomodador, a convertir-se en un dels rostres més coneguts de l'”star system” espanyol. Nascut a Albelda de Iregua, a La Rioja, es va traslladar a Madrid per formar-se com a actor i començar una carrera amb papers a la petita i a la gran pantalla. La seva vida va canviar quan, després de set anys de professió, va haver de patir els excessos del braç més tonto de la llei, és a dir, el Torrente. Més tard, va viure fins a ‘7 vidas’ molt catòdiques, va fer cas a Almodóvar quan li va aconsellar ‘Hable con ella’ o es va submergir en la ‘Ficció’ de Cesc Gay. I és que aquest actor amb dos Goya sap molt bé que ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’ però que, a vegades, va bé obrir-los per adoptar un gos com el ‘Truman’ o, fins i tot, per moure’s en ambients tan complicats com el de l’església o el del narcotràfic colombià. I ara, el Javier, se’ns ha posat ‘Sentimental’, i avui el rebem a l”Àrtic’, on som molt de mostrar les nostres emocions.