botigues tancades centre comercial Maquinista

(ACN) El tinent d’alcaldia d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha sumat a la petició dels comerciants de Barcelona Oberta i Comertia a la companyia francesa Unibail-Rodamco-Wesfield (URW), propietària dels centres comercials La Maquinista, Splau o Glòries, perquè apliqui rebaixes “substancials” als lloguers que paguen els botiguers. Els comerciants reclamen a URW que apliqui la llei catalana i redueixi els preus en el context de la crisi de la covid-19. Les dues entitats s’han reunit aquest dimecres amb Collboni, que ha donat suport a la proposta i l’ha feta, també, en nom de l’Ajuntament. El líder socialista ha considerat la mesura “imprescindible” perquè molts d’aquests establiments superin la crisi.

Collboni també ha fet la petició en un fil de Twitter, en què apel·la a la “responsabilitat” de l’empresa i li demana que rebaixi “substancialment” els lloguers. “Només així es podrà mantenir l’activitat comercial més enllà del període actual de restriccions”, ha afirmat. També ha recordat que hi ha molts llocs de treball “en joc”. A més, ha subratllat que altres operadors “han demostrat que l’acord és possible, amb independència del marc jurídic vigent”.

També ha afirmat que URW ha fet “grans operacions” a Barcelona i li ha demanat “que estigui a l’altura de les circumstàncies” en una situació “d’excepcionalitat com l’actual” i demostri “empatia i solidaritat” cap a un sector “vital”.