Del proper 9 d’abril al dia 15, coincidint amb la Setmana per la Llibertat d’Expressió, la Model de Barcelona acollirà molts actes culturals organitzats per la plataforma No Callarem, que pretenen reivindicar la llibertat cultural del país. Els carrers adjacents del centre penitenciari seran seu de molts debats sobre la llibertat d’expressió i també del passi de la pel·lícula ‘Llibertat d’impressió’.

L’antic centre penitenciari ha estat escollit com a escenari ja que és un dels símbols de la capital catalana i durant tota la setmana s’omplirà d’actes com concerts, debats o diferents propostes artístiques, en què participaran més d’un centenar d’artistes com Maria Arnal, Josep Ramoneda o Cesk Freixas, i també els rapers Valtonyc i Hasél, condemnats a penes de presó pels continguts de les seves cançons. El col·lectiu No Callarem ha remarcat que “rapejar i escriure no és delicte, i la ficció tampoc. No callarem perquè demà pots ser tu”.

El col·lectiu No Callarem va néixer aquest mes de març per reivindicar la llibertat d’expressió a l’estat espanyol i s’hi han anat adherint diferents entitats com el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya – SMAC!, l’Ateneu Popular 9 Barris o també el Clownia Festival.