La Dolce Vita ven llibres de segona mà. Fa gairebé dues setmanes que s’ha instal·lat al cor del Raval. Tot i que aquesta no era l’opció inicial, la responsable del negoci, que ja té una parada de llibres al Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni, n’està satisfeta.

La Ilaria Sansotta comenta que “en un principi buscava local a Sant Antoni perquè tenia la idea romàntica de fer un Sant Antoni literari, però els preus dels locals s’han apujat molt per l’obertura del Mercat de Sant Antoni. Llavors vaig veure altres locals, i aquest m’ha convençut. M’ha agradat el lloc perquè crec que el Raval és un barri molt multicultural i crec que potser aquest és el meu lloc i no Sant Antoni”.

L’especialitat, els idiomes

A La Dolce Vita es troben llibres de tota mena, que la propietària adquireix a particulars. El fet diferencial de l’establiment és que, a més de castellà i català, també hi ha textos en altres idiomes. “Tinc llibres en anglès, en francès, en italià, portuguès i alemany. De moment són els idiomes més habituals, però no descarto anar portant d’altes si els clients m’ho demanen“.

En aquest establiment es dona més d’una vida als llibres i, quan els lectors deixen d’interessar-s’hi, la propietària de La Dolce Vita els transforma en obres d’art.