El representant d’aquest grup i benefector, Jaume Graell, ha explicat que la campanya s’ha engegat per superar la crisi que travessa el Gran Teatre del Liceu, que es calcula que ha deixat d’ingressar uns 4 milions d’euros, principalment de les aportacions de les administracions públiques.

S’obre el termini per aportar diners al Liceu

Aquesta associació ha preparat unes butlletes perquè els ciutadans que ho vulguin facin donacions de 50, 100 i 300 euros, tot i que hi ha la possibilitat de donar una quantitat lliure que pot ser inferior o superior a aquestes xifres. La campanya pretén recaptar 1,5 milions d’euros en els pròxims sis mesos.  Els càlculs de la plataforma diuen que en aquesta xifra s’hi pot arribar amb els donatius d’un mínim de 50 euros, de les 40.000 persones que hi ha registrades a la base de dades del Liceu. Tot i això, segons Jaume Graell, la xifra idònia seria la de 3 milions d’euros. Aquestes donacions permetran al ciutadà obtenir una deducció de la quota de l’IRPF d’un 25%. Els donatius es poden fer via telemàtica, per telèfon, per fax o en persona a les mateixes instal·lacions del Liceu.

Les entitats de la plataforma

Les promotores d’aquesta campanya de recaptació de fons són Amics del Liceu, Conservatori del Liceu, Cercle del Liceu, Associació de Liceistes del quart i cinquè pis i la Societat Gran Teatre del Liceu. Aquestes entitats faran una campanya de difusió a través de sopars, conferències i reunions per facilitar la recollida de donatius.