Què?

Arriben els Tres Tombs de Sant Antoni. La cavalcada dels Tres Tombs més antiga de la ciutat (ja té 195 anys!) se celebrarà dissabte 25 de gener al barri de Sant Antoni. L’acte central és el recorregut d’animals format per cavalls i ases que fan un circuit pel centre de la ciutat cavalcats o tirant carruatges, fent diverses parades al llarg del seu itinerari. Una activitat inclosa a la festa major d’aquest barri.

Quan?

Dissabte 25 de gener, de 10.30 a 14 h

Recorregut

Tamarit(Mercat) – Parlament – Ronda de Sant Pau – Urgell – Tamarit – Villarroel – Floridablanca – ronda Sant Antoni – plaça Universitat – Pelai – Rambla (descendent) – Hospital – Sant Antoni – Manso fins a l’av. Paral·lel.

Horari

  • 10.30 h: hora de Concentració: cruilla Avinguda del Paral·lel i Tamarit
  • 10.45 h: lectura del pregó a càrrec d’Emilio J. Zegrí, president de la Federació Catalana d’Hípica
  • 11 h: sortida de la cavalcada
  • 11.15 h: benedicció: escoles Pies. Ronda de Sant Pau, 72
  • 12.45 h: arribada i parlament al Mercat de Sant Antoni

D’on ve?

Els Tres Tombs o Tonis (com es coneix en algunes localitats) se celebren amb motiu de la festivitat de sant Antoni Abat, protector dels animals, en molts punts de Catalunya, al voltant del 17 de gener. La base, per dir-ho així, dels Tres Tombs rau a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l’interior de la població, d’aquí el nom. I abans aquests tres tombs es donaven al voltant d’un espai on es feia una foguera.