Els organitzadors del Sónar han confirmat aquest dijous la participació de 36 artistes més en el cartell d’aquest 2016, que se sumen als ja confirmats fa unes setmanes. D’aquests 36, una desena actuaran durant el Sónar de Dia i els 26 restants ho faran durant el Sónar de Nit.

De la programació del Sónar de Dia destaca el concert de James Rhodes, respectat pianista i autor del llibre autobibliogràfic ‘Instrumental’. També s’espera que sigui un gran reclam de públic l’actuació del músic de Ghana Ata Kak, que actuarà per primera vegada a Europa.

Una altra de les novetats és la de Yung Lean, un dels més reconeguts representants del trap europeu i que presentarà el seu nou treball. També es podrà veure el trio americà de música minimalista Dawn of Midi, que oferirà dos concerts, un el dia 16 a L’Auditori i un altre el 17 al Sónar de Dia. Gazelle Twin oferirà el seu espectacle ‘Kingdom come’, en què es mesclen elements cinematogràfics, teatrals, tecnològics i sonors.

Nicola Cruz, Lady Leshjurr, Danny L. Harle i BadBadNotGood, seran altres actuacions remarcables de les novetats del cartell del Sónar de Dia.

Respecte a les novetats del Sónar de Nit hi destaca l’actuació de Santigold, després de quasi 10 anys sense actuar a casa nostra. També el concert d’A-Track o el de Richie Hawtin, que estrenarà actuació al festival.

L’escenari SonarLab comptarà amb la col·laboració del magazín en línia Resident Advisor i la plataforma de Manchester The Warehouse Project. S’hi podran veure els concerts de Kerri Chandler i Soichi Terada, Ben Ufo b2b Helena Hauff, Hot Shotz i DVS1& Rødhåd, Intergalactitc Gary, Noaipre, Dj EZ i Mura Masa, entre d’altres.

Altres novetats del cartell són la del DJ canadec Kaytranada, el duo italià de tecno Mind Against o figures de culte com Kölsch.

Una altra de les novetats que s’han conegut aquest dijous, encara que no referent al cartell, és que per primera vegada el metro de la ciutat arribarà just fins a l’entrada del Sónar de Nit, gràcies al tram de l’L9 que s’inaugurarà el dia 12 de febrer.