A l’acte hi han participat diversos experts en el món dels mems que han debatut sobre la creativitat col·lectiva, l’anonimat, la possibilitat de crítica política i social o els límits de la llibertat d’expressió.

Una de les quatre directores del festival, Lucía Calvo, explica que la iniciativa sorgeix per donar resposta a la viralització d’aquest tipus de contingut audiovisual. Aquesta tendència s’ha pogut veure també amb l’èxit d’assistència, ja que s’han venut totes les entrades disponibles. “Crec que és perquè la gent té ganes de sortir, de passar-ho bé i també perquè una manera d’evadir-se d’aquesta actualitat (política) tan dura és venir a riure amb els mems”, comenta Calvo.

Un dels plats forts de la trobada ha estat una batalla de mems que ha posat a prova tots els participants del Memefest amb una sèrie de reptes proposats per Alba Rihe. A la batalla hi han participat experts amb la matèria com Felipe G.Gil, Dolors Boatella o Noel Ceballos. La programació culmina amb l’actuació musical del grup Los Ganglios.