L’entitat Corals Joves de Catalunya ha organitzat, per primera vegada, una trobada amb 400 cantaires dels Països Catalans. Faran un concert a L’Auditori diumenge al matí, sota la direcció de Salvador Brotons, amb la Banda Municipal de Barcelona. D’aquesta manera creen vincles amb altres corals i tenen l’oportunitat d’acostar-se al món professional.

En total, 17 corals dels Països Catalans interpreten el ‘Magnificant’ del compositor anglès John Rutter. Segons el director de la Banda Municipal de Barcelona, Salvador Brotons, és una experiència molt gratificant tot i que capitanejar un concert amb 400 cantaires no és feina fàcil: “El més difícil és que segueixin el tempo, que facin dinàmiques i que s’entengui tot el text”.

Per això, les corals fan tres assajos conjunts. Els cantaires consideren que és una gran oportunitat per cantar en un espai tan imponent com L’Auditori i per conèixer companys d’altres corals. De fet, gràcies a aquesta iniciativa els directors poden crear vincles i pensar projectes conjunts.

Corals Joves de Catalunya

Aquesta entitat  cultural va néixer el 1969 amb la missió d’agrupar les corals del territori català. Durant nou anys, però, va aturar l’activitat i el 2015, alguns cantaires van decidir fer reviure el projecte. Per a ells és l’oportunitat de conèixer-se, trobar-se, intercanviar experiències i, sobretot, apropar-se al món professional. Gerard Molina, n’és el president: “Escoltem les necessitats dels diferents cors i intentem que accedeixin a fer coses de gran nivell. Un cor sol no ho podria fer.”

Concert a L’Auditori, la prova de foc

El concert tindrà lloc a L’Auditori diumenge a les 18 h. La Banda Municipal de Barcelona començarà interpretant ‘Petite Suite’ de Debussy, una peça per a piano a quatre mans. Després tocarà un poema simfònic de Txaikovski, recollit al Cant V de la ‘Divina comèdia’. A la segona part serà el moment dels cantaires de les Corals Joves de Catalunya, que cantaran acompanyats de la soprano Mariona Pallach.