En total, 17 corals dels Països Catalans interpreten el ‘Magnificant’ del compositor anglès John Rutter. Segons el director de la Banda Municipal de Barcelona, Salvador Brotons, és una experiència molt gratificant tot i que capitanejar un concert amb 400 cantaires no és feina fàcil: “El més difícil és que segueixin el tempo, que facin dinàmiques i que s’entengui tot el text”.

Per això, les corals fan tres assajos conjunts. Els cantaires consideren que és una gran oportunitat per cantar en un espai tan imponent com L’Auditori i per conèixer companys d’altres corals. De fet, gràcies a aquesta iniciativa els directors poden crear vincles i pensar projectes conjunts.

Corals Joves de Catalunya

Aquesta entitat  cultural va néixer el 1969 amb la missió d’agrupar les corals del territori català. Durant nou anys, però, va aturar l’activitat i el 2015, alguns cantaires van decidir fer reviure el projecte. Per a ells és l’oportunitat de conèixer-se, trobar-se, intercanviar experiències i, sobretot, apropar-se al món professional. Gerard Molina, n’és el president: “Escoltem les necessitats dels diferents cors i intentem que accedeixin a fer coses de gran nivell. Un cor sol no ho podria fer.”

Concert a L’Auditori, la prova de foc

El concert tindrà lloc a L’Auditori diumenge a les 18 h. La Banda Municipal de Barcelona començarà interpretant ‘Petite Suite’ de Debussy, una peça per a piano a quatre mans. Després tocarà un poema simfònic de Txaikovski, recollit al Cant V de la ‘Divina comèdia’. A la segona part serà el moment dels cantaires de les Corals Joves de Catalunya, que cantaran acompanyats de la soprano Mariona Pallach.