El festival pretén donar veu i visibilitat els autors de còmic que d’una manera independent, estan obrint-se un espai en el món de la narració gràfica. El GRAF és un espai de referència en el món de l’autoedició, el còmic d’autors i les editorials independents. Des les sis edicions que duu a l’esquena, els organitzadors del certamen destaquen que “entre el 60 % i el 70 % dels nous creadors són dones, amb bona formació artística, i parlen sense complexos de la seva vida”, explica el codirector del certamen, Iñaki Sanz.

En aquesta edició, el festival amplia l’espai dedicat als expositors per donar espai a noves propostes menys visualitzades. A banda, també compta amb la presència de veus molt veteranes dins del sector, que fan conferències  i tallers per acostar-se als aficionats al còmic. Noms com els d‘Horacio Altuna, Carlota Juncosa, Nadia Hafid, Rubén Pellejero, Anabel Colazo o Marlene Krause són alguns dels que desfilen en aquesta desena edició del festival.

Aquest dissabte, l’Ateneu l’Harmonia acull també la Festa GRAF amb un concert de la banda Kiwis i la presència de DJ. En l’acte també es lliuraran els premis Golden Globos Comic Awards. 

El preu de l’entrada és simbòlic i només costa un euro al dia.