Ha estat un dels físics més importants de Catalunya, ha publicat articles i ha fet moltes xerrades divulgatives sobre la relació entre l’art i la ciència. Jorge Wagensberg estava treballant en el nou museu Hermitage, que està projectat per ser una realitat el 2019 al costat de l’Hotel W.

Wagensberg va visitar el programa Terrícoles de betevé fa prop d’un any per presentar el seu llibre ‘Teoria de la creativitat’. Jorge Wagensberg ha estat col·laborador habitual de betevé, recordat, sobretot, per la seva participació durant vuit anys al programa ‘Einstein a la platja’ (2001-2008). El director del programa, Lluís Reales, afirma que Wagenberg va compartir plató amb la figura de cera del conegut físic que es pot veure al Cosmocaixa. Reales recorda que la figura de cera d’Einstein la va portar un taxi als estudis de betevé i alguns conductors van mostrar la seva sorpresa al “veure” el pare de la teoria de la relativitat al bell mig de Barcelona.

Hermitage Barcelona ja ha expressat el seu condol per la mort del seu director artístic. Wagensberg havia plantejat una proposta museogràfica per fusionar art i ciència com una gran àgora per estimular el coneixement.

Qui també ha expressat ja les seves condolences és l’alcaldessa Ada Colau que ha destacat que “feia intel·ligible el que és difícil d’explicar amb escrits plens de vida i humor” i el comissionat de Cultura, Joan Subirats.

El nebot del científic, i actual diputat d’ERC al Parlament, Ruben Wagensberg, també ha fet referència a la saviesa del divulgador.