En Marc Mayolas és periodista, una professió que ha desenvolupat a diferents mitjans de comunicació i que ara combina amb la gestió de xarxes socials de reconeguts “influencers”. Tot i la seva joventut, 34 anys, s’hi ha passat 25 com a esportista amb el Club Natació Atlètic-Barceloneta. Precisament aquesta relació amb el club i, de retruc, amb el barri mariner l’han fet mereixedor de ser el pregoner de la Festa Major de la Barceloneta d’enguany.

Tot i no haver nascut al barri, hi està vinculat per la carrera esportiva que ha desenvolupat amb el Club Natació Atlètic-Barceloneta. “He fet molta vida aquí al barri. No era d’aquí, però estudiava aquí, entrenava aquí, menjava aquí, sopava aquí i pràcticament em despertava aquí perquè a les sis del matí ja estava a la piscina, per tant, no és el meu barri, no és on jo he viscut, però sí és on m’he criat.”

Nedador i waterpolista

Durant els 25 anys de trajectòria amb el club, en Marc ha guanyat de tot: campionats nacionals i estatals en totes les categories, tant com a nedador com a waterpolista. Al principi de competir, recorda, “no era com ara en què hi ha més d’un nedador del club, sinó que aleshores moltes vegades era només jo“. També ha guanyat nombroses travessies, tant l’organitzada al port de Barcelona com a Banyoles.

Veí “adoptiu”

En Marc se sent molt satisfet de les fites esportives aconseguides al club de la Barceloneta però encara més de les personals.  “L’Atlètic-Barceloneta, m’ho ha donat tot” i no es refereix només a les copes i medalles “que tinc a les vitrines”, sinó sobretot als amics que hi ha fet. 

Explica que ser pregoner  li ha donat l’oportunitat de “retornar al barri tota l’estima que els veïns m’han donat i també fer-los saber l’estima que jo sento per ells“.