Els Jardins de la Mediterrània, al barri de la Marina de Port, acullen un màping interactiu fins al 23 de desembre. L’espectacle es titula ‘Un món de llum’ i és una projecció en viu de textures i figures animades en temps real i al ritme de la música. El mapatge l’ha creat la dissenyadora i artista lumínica Heidi Valda, que pren com a llenç els murals nous que s’han pintat a la plaça després de reurbanitzar-la.

Dissenyat en col·laboració amb entitats i escoles

En el disseny d’aquesta projecció, que l’artista anomena ‘vj-set’, hi han col·laborat també les entitats i escoles del barri, que hi han aportat dibuixos i idees. Un dels centres més implicats ha estat l’Institut Mare de Déu de la Mercè, que acull diversos graus d’arts visuals. A més del mapatge, també s’hi pot veure un espectacle d’interaccions lumíniques i interactives en directe. Els espectadors hi poden participar de manera activa a través d’una càmera web.

Les projeccions són gratuïtes. L’espectacle de màping es farà en viu els dies 17 i 18 de desembre entre 18.30 i 19.30 h, i el Taller d’Art Comunitari els dies 14, 15, 16, 19, 20, 21, 22 i 23 de desembre en el mateix horari. Hi participen l’artista i l’ONG EnriquezArte.

Art lumínic per apropiar-se de les places

L’objectiu d’aquesta iniciativa cultural és omplir de vida i activitat els carrers de la Marina de Port, en el marc del Pla de barris de l’Ajuntament de Barcelona. “L’art i la tecnologia són eines amb molt de poder i han de ser accessibles”, reivindica Heidi Valda, artista lumínica i dissenyadora. Amb aquest objectiu, afegeix que es tracta “d’un projecte artístic que parteix del treball social“. Assegura que cal involucrar-hi el barri amb l’apropiació tecnològica i artística de les places i els arbres”. Remarca que l’art lumínic és un dels més amigables i poètics que hi ha.