A poc menys de dues setmanes per a Nadal, gairebé tots els pessebres de les llars catalanes ja estan enllestits i una figureta que mai hi pot faltar és la del caganer. La primera botiga del món especialitzada en les figures dels caganers —Caganer.com— ens explica que, aquest any, el rànquing dels més venuts està molt repartit.

Ficció

‘El juego del calamar’

Alguns dels caganers més populars per aquestes festes han estat els guardians i la nina d’‘El juego del calamar’. De fet, ja fa unes setmanes, els creadors d’aquestes figures van considerar que podien tenir el mateix èxit que havien tingut els caganers de la sèrie ‘La casa de papel’ ara fa dos anys, quan van esgotar totes les unitats.

Caganer el joc del calamar
Caganers d”El juego del calamar’

Personatges reals

El president Aragonès i Ibai Llanos

Pel que fa a l’èxit de personatges de la vida real que han estat adaptats a la figura del caganer, destaquen el president Aragonès i Ibai Llanos. Caganers.com explica que, en general, les figures relacionades amb youtubers “tenen molt d’èxit en diverses edats”.

Infantils

Among Us, ‘Naruto’ i ‘Teo’

Les grans adquisicions per als més petits de la casa han estat les figuretes del videojoc Among Us o els personatges de dibuixos de ‘Naruto’ i ‘Teo‘.Oficis

TMB

Una de les novetats d’aquest any en el catàleg dels oficis són el caganer i la caganera de TMB. Totes dues figures llueixen el logotip i els colors corporatius dels empleats de metro i bus i l’empresa n’ha fet promoció a les xarxes com un “regal original” per Nadal.

Caganers de TMB

La botiga gironina Caganer.com explica que les xifres de vendes d’enguany es comencen a apropar a les d’abans de la pandèmia. Tot i això, diuen que encara estan “una mica per sota, perquè pel tipus de producte que és els turistes també són un públic important”.