(ACN) El compositor Carles Guinovart ha mort aquest dimecres a Barcelona, segons ha confirmat el Conservatori Municipal de Música. Músic, pedagog i promotor musical, la seva producció d’obres per a solo, de cambra i música simfònica va tenir un ampli ressò internacional. També va destacar en l’anàlisi i l’ensenyament de la música contemporània.

Format a Barcelona i més tard a París, Guinovart era catedràtic d’harmonia i contrapunt i professor de la càtedra de composició i anàlisi musical al Conservatori Superior de Música de Barcelona, i va ser l’impulsor i director del Curs Internacional d’Interpretació Musical de Girona des de l’any 1984. Una de les seves ambicions va ser, precisament, servir a l’estudi de la música a través de la pedagogia i treballar per la projecció de la música contemporània, dels segles XX i XXI.

Com a pedagog, i des de la càtedra de composició i orquestració que ocupava al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, va contribuir a la formació de diverses generacions de joves músics catalans que finalitzen aquí els seus estudis oficials. Guinovart va treballar en la difusió del coneixement musical. L’any 1971 va començar a dirigir un seminari sobre la música del segle XX, va ser membre de l’Associació Catalana de Compositors, entitat de la qual ha estat vicepresident, i membre del consell editorial de la ‘Revista Musical Catalana’.

D’altra banda, va ser l’impulsor i director (des de l’any 1984) del reconegut Curs Internacional de Música, que es duu a terme cada estiu a la ciutat de Girona i aplega intèrprets i pedagogs per beneficiar l’estudiant qualificat. La plataforma li va servir per impulsar la projecció de la música contemporània mitjançant un concurs de composició i un altre d’interpretació de música del segle XX (1988), amb un èmfasi especial en la música catalana de creació recent.