La Germandat del Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l’Esperança Macarena de Barcelona no participarà a les processons de Setmana Santa del 2022. S’ha vist obligada a suspendre la seva desfilada processional de Diumenge de Rams i de Divendres Sant per manca de confrares: alguns dels germans tenen respecte a la situació epidemiològica arran de la covid i d’altres, preveient que hi hauria encara restriccions, són fora de Barcelona.

No obstant això, aquest dijous els membres de la confraria han estat ornamentant i posant a punt dos dels passos a l’església de Sant Agustí, a Ciutat Vella. Concretament, les escenes de l’entrada triomfal a Jerusalem i la mare de Déu de la Solitud. Ambdues romandran dins l’església fins dissabte, 23 d’abril, de manera que veïns i visitants podran visitar els passos tot i que no desfilin.

Confiança a retornar el 2023

Miguel Ángel Soto, germà major de la Germandat del Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l’Esperança Macarena, és optimista i ha afirmat que la previsió és que l’any vinent els passos tornin a sortir.

En un comunicat, la Germandat ha animat tots els germans a “enfortir la vinculació amb la nostra confraria i assistir als actes de la parròquia, per viure la commemoració de la passió, mort i resurrecció de Jesucrist”.