Per segon any consecutiu ha tornat a ser un Divendres Sant marcat per la crisi del coronavirus, i per tant, sense processons. Els que acostumen a viure aquest dia amb devoció ho han lamentat, però a la vegada s’han mostrat agraïts de poder anar a la parròquia de Sant Agustí i veure les figures i els passos del Gran Poder i l’Esperança Macarena, ja que fa un any no ho van poder fer.

D’aquesta manera, des de la confraria s’han mostrat comprensius amb la gravetat de la situació sanitària i, tot i no poder celebrar el dia com voldrien, no han perdut els ànims. “Hem preparat l’altar de la nostra capella amb tots els canelobres que porta la mare de Déu amb el pas i les gerres amb flors”, explica Miguel Ángel Soto, germà major de la confraria. Soto confia que l’any vinent puguin treure la verge i el Gran Poder a fora i així, també, les figures puguin lluir els nous guarniments, com la túnica del Gran Poder.

Gran Poder i Esperança Macarena parròquia Sant Agustí

Un altre dels elements que també s’ha trobat a faltar han estat els turistes, segons explica Miguel Ángel Soto Abans de l’esclat de la pandèmia el Divendres Sant la plaça de Sant Agustí, al Raval, s’omplia de “milers de fidels, curiosos i turistes”. Aquest any, en canvi, “la cosa està bastant més solitària” i ha estat un públic més local el que hi ha acabat anant. En alguns casos es tracta de gent que acostuma a anar a Andalusia i que aquesta vegada no ho ha pogut fer. I tot i que des de dijous “ha estat un continu de gent que tant al matí com a la tarda ha vingut a visitar les figures o a portar-los flors“, el nombre de visitants també ha estat notablement més baix.

Soto assumeix que els cristians han hagut de viure aquesta Setmana Santa d’una manera més “espiritual i íntima” i assegura que des de la confraria hi ha “fe i molts ànims per continuar treballant en aquesta tasca”, això sí, amb la mirada carregada d’esperança per a l’any vinent.