Centenars de persones surten al carrer aquesta tarda de Divendres Sant per acompanyar les dues processons que se celebren a la ciutat. La primera està organitzada per la Germandat de Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l’Esperança Macarena, i des de les cinc de la tarda està fent un recorregut pels carrers de Ciutat Vella.

processó del Jesús del Gran Poder

L’altra processó és la impulsada per la Confraria de les Angústies, coneguda com la processó del Crist de la Bona Mort, o la processó general de Barcelona. La qual es va recuperar l’any passat després de 40 anys sense fer-se.

La Confraria continua aquest any amb el projecte de recuperació de la processó incorporant-hi el pas de Jesús Natzarè de Sant Jaume i el Crucificat. Aquest any surt de l’església de Sant Jaume, al carrer de Ferran i arribarà a la Catedral. Hi participen la Comunitat Mercedària (basílica de la Mercè) i la Comunitat Trinitària (Trinitaris de Gràcia). Una de les altres novetats és la presència del grup de música Raval’s Band, que interpretarà una sèrie de marxes processionals fúnebres.

Aquest divendres al matí, la Confraria de les Angústies ja ha fet tradicional Via Crucis pels carrers del Gòtic.