Amb ‘Esperant el diluvi’, l’escriptora Dolores Redondo ens submergeix en la història sobre un assassí en sèrie dels anys 80 a Bilbao alhora que retrata una època de tensions polítiques i social. Redondo explica al ‘Plaça Tísner’ que el títol del llibre, més que una menció a la fi del món, fa referència a quan et queda poc temps de vida. El protagonista, que és el policia que persegueix l’assassí, té greus problemes de salut i ha de fer front a un munt d’obstacles. “Una lliçó de creixement i supervivència que agradarà molt al lector”, assegura Redondo.

“Una escriptora de tempestes”

Dolores Redondo, publicada en 39 idiomes, es defineix com “una escriptora de tempestes”. És una de les autores en llengua espanyola més venudes i llegides de tot el món. Ha escrit títols com ‘Tot això et donaré’ (Premi Planeta 2016), ‘La cara nord del cor’ (2019) i la “Trilogia de Baztan” (composta per ‘El guardià invisible’, ‘Llegat en els ossos’ i ‘Ofrena a la tempesta’). Aquesta trilogia està adaptada cinematogràficament i es troba disponible a Netflix. Per Redondo, l’adaptació a la pantalla està molt bé, però opina que “no hi ha res com la imaginació del lector”.

Crueltat i esperança

‘Esperant el diluvi’ és una obra amb uns personatges que ens porten de la crueltat més espantosa a l’esperança en l’ésser humà. Entre els anys 1968 i 1969, l’assassí que la premsa tenia batejat com a John Biblia va matar tres dones a Glasgow. Mai va ser identificat i el cas encara continua obert avui en dia.

En aquesta novel·la, a principis dels anys 80, l’investigador de policia escocès Noah Scott aconsegueix arribar fins a Biblia, però un atac de cor li impedeix arrestar-lo. Malgrat el seu fràgil estat de salut, Noah segueix un pressentiment que el porta fins al Bilbao del 1983, just uns dies abans que un tràgic diluvi arrasi la ciutat.

Entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’