La prestigiosa companyia australiana Circa Contemporary Circus estrena aquesta setmana a Barcelona l’espectacle ‘Humans 2.0’, una proposta que es podrà veure al Teatre Coliseum entre el 17 i el 27 de gener amb una desena de funcions. L’espectacle, creat per Yaron Lifschitz, crea una simfonia d’acrobàcies, so i llum que vol reflexionar sobre les capacitats humanes i la força vital que constitueix el cos.

De fet, es tracta de la seqüela d”Humans’, un primer xou que es va presentar en el Festival de Sydney el 2017, que era un enfilat de números, amb força solos i duets. Aquesta segona entrega és un espectacle més grupal. “Volíem fer un espectacle en què 10 intèrprets fossin gairebé tota l’estona a escena. Això és ‘Humans 2.0′”, detalla Ben Knapton, director adjunt de Circa.

L’espectacle gira al voltant de “l’exploració de les possibilitats humanes, no només físicament sinó també pel que fa a la vessant emocional”, explica Knapton. Com és habitual en Circa, moltes de les acrobàcies segueixen una coreografia, al rimte d’una banda sonora que, en aquesta ocasió, és electrònica, d’ Ori Lichtik. “Els nostres artistes no aprenen dansa, però la manera com emprem el llenguatge físic i el circ, a vegades, pot semblar dansa”, reconeix Knapton.

Han actuat a més de 40 països des del 2004

Circa Contemporary Circus és una de les companyies més rellevants del panorama escènic internacional. Establerta a la ciutat australiana de Brisbane des del 2004, ha realitzat gires per tot el món, ha actuat a més de 40 països davant més d’un milió i mig de persones i ha estat pionera alhora de portar al límit l’expressió física per crear actuacions poderoses i emotives, de manera que desdibuixa les fronteres entre la dansa, el teatre i el circ.

Barcelona és una de les parades que faran en el marc de la simultaneïtat de xous amb què giren arreu del món. Per exemple, en tenen de previstos a França, el Canadà, els Estats Units i també a Austràlia, a Sydney. Actualment en tenen un total de 12 al repertori, dels quals cinc o sis es poden fer de forma simultània.

El Circ Raluy acull la catorzena edició dels Premis Zirkòlika
Les companyies Psirc, Smile, La Córcoles i Mumusic Circus entre els premiats. Antoni Maria Claret, cofundador de Germans Poltrona, guardonat amb el Premi a la Trajectòria