La temporada arrencarà el 7 d’octubre amb una coproducció de ‘Nabucco’. Serà el tret de sortida per a un curs amb 12 òperes, algunes de les quals s’estrenen al teatre de la Rambla, set concerts, tres recitals i dos espectacles de dansa.

La directora artística del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann, ha incidit en l’aposta per les produccions catalanes per a les properes dues temporades. Un dels plats forts serà ‘Quartet’ d’Àlex Ollé, de La Fura dels Baus, que ja s’ha pogut veure amb èxit a La Scala i a Buenos Aires. Scheppelmann també ha explicat que de cara la temporada 2017-2018 recuperarà el compromís amb Benet Casablancas de produir una òpera del compositor català, un projecte que, com ha explicat el Liceu, havia quedat encallat per la crisi econòmica.

Scheppelmann ha assenyalat que la darrera temporada va anar bé. “Quan hi ha moltes funcions d’un tipus s’ha de fer un esforç per omplir”, ha recalcat, al temps que ha apostat per crear més curiositat en l’espectador. “M’agradaria que el públic tingués més curiositat”, ha dit. De fet, ha proposat, per exemple, xerrades entre els artistes i el públic postfunció.

També ha anunciat que el Liceu va signar el passat diumenge un acord amb l’Abu Dhabi Music & Arts Foundation (ADMAF) per promoure la col·laboració en l’àmbit de la música i l’òpera, que permetin l’intercanvi cultural amb els Emirats Àrabs.