Dues sales de CaixaForum oferiran dues exposicions del museu del Louvre gràcies a l’acord entre les entitats. “Aquesta temporada recollim els fruits del conveni que vam signar el 2008 i que després vam ampliar per quatre més”, explica la directora general adjunta de l’Obra Social La Caixa, Elisa Durán. “Representa per a nosaltres un moment àlgid de l’acord i permetrà unes exposicions excepcionals”, afegeix el director de l’Àrea de Cultura, Ignasi Miró.

Una de les exposicions és “Animals i faraons“, sobre el bestiari de l’antic Egipte, que s’estrenarà el 23 de setembre i es podrà visitar fins al 10 de gener de 2016. L’altra mostra del Louvre “Dibuixant Versalles. Charles Le Brun” ofereix un centenar d’obres de l’artista amb una trentena de cartrons preparatoris per a la Galeria dels Miralls del Palau de Versalles. La mostra es podrà veure del 18 de novembre al 14 de febrer de 2016.

Durant la temporada passada CaixaForum de Barcelona va rebre prop de 813.000 visitants, 60.000 dels quals van ser escolars. Un sector que també es prioritza en la temporada 2015-2016. Així, es preveu la visita de 3.795 grups escolars, un 40 per cent dels quals ja han reservat l’activitat tot i que encara no ha començat el curs escolar. El 28 per cent de les activitats que visitaran són exposicions.