Anar a un parc temàtic, no sempre és el què sembla. Les atraccions van funcionar ahir a ritme de bandes de música independent. Una combinació que va convidar un públic més familiar que mai. JOSU XIMUN, guitarrista de Belako "Yo creo que hoy en día los padres van más con los hijos a los conciertos, no es como antes y está bien que desde pequeños escuchen música así alternativa de los que se escucha en las radios más populares" Des de les cinc de la tarda i fins a la mitjanit la plaça de l'atalaia i la dels somnis van oferir música en directe. Fins a les deu de la nit, a més, els assistents van poder pujar a totes les atraccions. PABLO RUIZ, bateria de Los Bracco "Es una gozada combinar música y ese pelín de adrenalina que te dan esas atracciones tan míticas de aquí." El model del festival s'ha exportat del País Basc, on ja s'han celebrat quatre edicions. "Está muy bien que te puedas montar y encima escuchar música en directo. Es diversión y diversión." "Ha sigut molt raro perquè ho recordava tot enorme super alucinant i he vingut i tot és súper diferent però guai." "És una localització espectacular de la ciutat i una cosa única." Des de divendres dos escenaris van funcionar de forma alternada per oferir concerts de grups com Yo la Tengo, Mogway i Ocellot. El grup que ara mateix omple la plaça dels somnis del tibidabo és Belako, va ser una de les revelacions del panorama musical l'any passat i enguany és un dels atractius del primer festival musical que se celebra en un parc d'atraccions a Barcelona. Superat el primer Tibidabo Live Festival, els organitzadors esperen que la cita es consolidi en properes edicions.

Des de les cinc de la tarda, al públic del Parc d’Atraccions del Tibidabo s’hi han afegit els assistents al Tibidabo Live Festival. És la primera vegada que s’ofereixen concerts de música en directe mentre, alhora, es pot pujar a les atraccions. Un model que ja està força arrelat al País Basc, però que s’estrena a Barcelona. “És un plaer combinar música i aquell xic d’adrenalina que et donen aquestes atraccions tan mítiques d’aquí”, explica el bateria del grup Los Bracco, Pablo Ruiz.

La música independent ha omplert el parc temàtic de la muntanya màgica. Els directes de grups com Mogwai, Yo La Tengo, Ocellot, Belako i Los Bracco, entre d’altres, s’han alternat en els dos escenaris: un a la plaça de l’Atalaia i l’altre a la plaça dels Somnis del Tibidabo.

Si la primera jornada, divendres, la presència del públic va ser més aviat minsa, sobretot a causa de la pluja i el mal temps, aquest dissabte l’assistència ha repuntat. D’aquesta manera queda superada la primera edició del Tibidabo Live Festival, una proposta lúdica i musical que els organitzadors volen convertir en una cita fixa.