DICK THEM, president de l'AMJM "Els concerts de plaça arriben aquí, és gratuït, s'ho troben i esperem que s'ho passin bé, que perdin una mica la por del jazz, que és una mica un punt negatiu. Molta gent associa jazz amb música densa, avorrida, pesada i el que volem és que vegin que no, que un concert de jazz és una experiència que demana una certa tensió però que pot ser molt agraïda i gratificant." ROGER MAS, músic "Xulo que la gent s'hi vagi trobant i s'hi vagi quedant i també és xulo veure músics i companys de l'Associació de Músics de Jazz que saben que és un moment de trobada, els matins del diumenge que ens podem anar veient, i avui em toca a mi ser escoltat."

El festival, organitzat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), presenta propostes diverses del panorama musical català, amb el jazz com a referent, però amb la voluntat d’obrir el gènere a nous públics. Per celebrar aquests 25 anys de vida, el festival amplia enguany el nombre de concerts. Els quatre diumenges del mes de setembre n’hi haurà dos de consecutius gratuïts, un a les 12 i el següent a les 13 h. Les properes actuacions són d’en Rubén Fernández i Andreu Zaragoza, Good Times i Bad Times, NYC-Texas Connection, Jordi Berni Quartet i Avantbrass i Eladio Reinón Jazz Quintet.

Però enguany també s’ha ampliat el nombre d’escenaris. A la plaça de la Vila de Gràcia, on es faran aquests concerts diürns, s’hi afegeix la programació nocturna a l’espai Artte, que es complementarà amb el Cafè del Conservatori del Liceu, el Jamboree i el Milano Cocktail Bar, que ja hi van participar l’any passat. Els concerts de la nit, només alguns gratuïts, es faran els dies 22, 24, 25 i 30. Es tracta de les actuacions de Violetta Curry i Jaume Vilaseca Trio, Paolo Tomaselli’s Floating Bridges, Mut Trio i Dani Pérez Trio.

Aquest festival no només fa parada a Barcelona sinó també a Balaguer, on actuarà Joan Sanmartí Quatre Elements el 13 de setembre, al claustre de Sant Domènec. L’Hora del Jazz també es desplaça a Vilafranca del Penedès, on Sergi Sirvent Trio actuarà al Vinseum el dissabte 26 de setembre.