Un any després de la darrera projecció cinematogràfica encara queden records del que van ser els cinemes Renoir durant 16 anys. 1600 metres quadrats que en les properes setmanes se sotmetran a un rentat de cara per convertir-se en un nou centre de creació de dansa i arts escèniques. Una remodelació que tindrà un pressupost de prop de 470 MIL euros. Amb aquesta inversió es remodelarà l'interior de l'edifici. Es passarà de les sis sales que hi havia el cinema a 4 espais. Dos es destinaran a sales d'assaig i els altres dos serviran per exposar-hi les creacions del centre. Un equipament al qual es traslladarà La Caldera. El nou centre de dansa s'obrirà a concurs públic. Tot i això, durant els 3 primers anys la Caldera disposarà del 50% de l'espai. L'agrupació assegura que hi exportarà el model que ha funcionat durant 18 anys al barri de Gràcia. El projecte servirà per donar suport a les noves creacions, aproximar l'art al districte i al treball conjunt amb els altres 9 espais de creació que hi ha a la ciutat. Està previst que el centre obri el primer trimestre de 2014.

El centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera s’instal·larà als antics cinemes Renoir Les Corts, tancats des de l’any passat. Durant els darrers 18 anys, La Caldera ocupava un edifici del carrer del Torrent d’en Vidalet, a Gràcia, però la venda de l’immoble els obliga a deixar el local a finals del mes d’agost.

Fonts de La Caldera han confirmat el trasllat de la companyia als cinemes Renoir Les Corts, al carrer d’Eugeni d’Ors. El nou emplaçament disposa d’un equip de so i d’insonorització, que els permetrà seguir treballant en la creació de nous espectacles de dansa contemporània i altres arts escèniques. Fins a finals d’agost, La Caldera seguirà al local de Gràcia que han ocupat durant 18 anys. Preveuen traslladar-se a les Corts de cara al mes de setembre.

El Renoir Les Corts va tancar el 2012, després de 16 anys oferint cinema en versió original subtitulada.