Una de les pel·lícules triomfadores de l’any, ‘Blancaneu’ de Pablo Berger obre l’11a edició de Sala Montjuïc. La banda Sinfonietta Monteolvido, dirigida per Roman Gottwald, toca la banda sonora de la pel·lícula en directe. La projecció també compta amb l’assistència del director, Pablo Berger, i el compositor de la banda sonora, Alfonso Vilallonga. El film va guanyar en l’última edició dels Goya, entre d’altres, el premi a la millor pel·lícula, la millor cançó original i la millor banda sonora. Just abans de la projecció, ha actuat el grup de jazz Pixie Dixie i s’ha projectat el curt d’animació ‘Luminaris’ de l’argentí Juan Pablo Zaramella.

Programació variada

La Sala Montjuïc acollirà 18 projeccions durant cada dilluns, dimecres i divendres a les 20.30 h. Les projeccions aniran precedides de concerts de bandes de jazz, flamenc, músiques del món o curtmetratges.

Una de les projeccions estrella de la programació d’enguany és ‘Intocable’ (10 de juliol), la pel·lícula d’ Olivier Nakache i Eric Toledano, que s’ha convertit en el film francès més taquiller de la història. També hi haurà la projecció de ‘Ciudadano Kane’ (2 d’agost), el film més conegut d’Orson Welles, o ‘West Side Story’ (5 de juliol).

Per als més petits, que tenen l’entrada gratuïta, hi haurà la pel·lícula d’anime japonès ‘Arriety y el mundo de los diminutos’ (12 de juliol).  També es podran veure altres gèneres cinematogràfics, com el documental ‘A film about kids & music: Sant Andreu Jazz Band’ (3 de juliol). La projecció anirà precedida per l’actuació de la mateixa banda de jazz.

Veure i també fer cinema

A més aquest any, com a novetat, els més apassionats del cinema podran participar al concurs de curts “¡Con cámaras y a lo loco!”. Els participants poden fer “remakes” de les pel·lícules que es mostren durant aquest estiu. Els premiats aconseguiran premis com cursos de cinema a l’escola EstudiodeCine i abonaments per a la Sala Montjuïc.

L’entrada val sis euros (a excepció de la pel·lícula inaugural, que en costa 10). A més, es poden llogar gandules per tres euros. El 7 d’agost la Sala Montjuïc tancarà el cicle de cinema a la fresca amb una pel·lícula sorpresa i el concert del grup de blues Chino and The Big Bet.

Pel que fa el transport, TMB tindrà autobusos llançadora des de plaça Espanya amb avinguda del Paral·lel a partir de les 20.30h.