L'espectacle que obrirà el festival Grec serà 'Opus', de la companyia de circ australiana Circa, que actuarà acompanyada dels músics Quàtuor Debussy. Aquesta és només una de la vintena de propostes internacionals d'aquesta edició. La meitat de les quals són coproduccions del festival, com ara 'Les tres germanes' de Txèkhov, que es podrà veure en una versió renovada. Un altre dels títols que visita per primera vegada Barcelona és el macroespectacle 'Tragèdies romanes' de Shakespeare, amb el director Ivo van Hove. També hi haurà estrenes catalanes, com ara 'Fuegos', la darrera proposta que dirigeix Josep Maria Pou protagonitzada per Carmen Machi. Però al festival Grec no tot és teatre, la música també serà un dels plats forts. Cal destacar l'actuació del grup menorquí 'Ja t'ho diré', que torna puntualment als escenaris després de 9 anys. Kiko Veneno, un dels noms més consagrats del panorama musical, serà l'encarregat de tancar el festival el 31 de juliol. I aquest any el festival vol fer un pas endavant pel que fa a la programació familiar. El Minigrec pren força i un dels títols que oferirà serà 'el Petit Dalí'.

El Festival Grec és un dels clàssics que se celebren cada estiu a la ciutat. Omple Montjuïc de teatre, música, dansa i espectacles de circ. Enguany, paral·lelament a la multitudinària festa d’inauguració a l’avinguda de Maria Cristina, també s’hi suma la primera projecció del cinema a la fresca al Castell de Montjuïc. La Sala Montjuïc enceta aquesta temporada 2013 amb la pel·lícula ‘Blancaneu’ de Pablo Berger.

La festa d’obertura ha començat a les 20.30 h amb l’actuació en directe del grup Els Catarres, que han tocat cançons del seu nou treball, ‘Postals’. Tampoc no s’han volgut perdre la festa els barcelonins Comediants, que aquest any celebren el seu 40è aniversari i han presentat l’espectacle ‘Vol de la Terra’ amb una gran bola que simbolitza el món. Lax’n’Busto són els encarregats de posar el fi de festa amb un concert que començarà al voltant de les 22.30 h.

Festival Grec 2013

Des d’aquest dilluns i fins al 31 de juliol, la programació del Festival Grec està repleta de propostes artístiques per a tots el públics. L’espectacle inaugural tindrà lloc al Teatre Grec, amb ‘Opus’, una proposta de circ de la companyia australiana Circa.

El fet que sigui un espectacle de circ l’encarregat de donar el tret de sortida a la programació del Grec 2013 reforça l’aposta dels organitzadors per aquesta disciplina. N’han programat tres muntatges més: ‘Retalls’, un combinat que presentarà quatre companyies emergents de circ contemporani català; ‘Popcorn Machine’, un espectacle a càrrec de la jove companyia My! Laika; i ‘Matx de Pallassos’, una proposta de Tortell Poltrona i Montserrat Trias.

El Grec acollirà 23 produccions internacionals, 10 de les quals són coproduccions del festival. Com sempre, els organitzadors també aposten per grans noms de l’escena nacional com Mario Gas, Paco Mir, Toni Casares, entre molts d’altres.

Pel que fa als escenaris d’aquest Grec 2013, Montjuïc tornarà a ser, un any més, l’epicentre amb el Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i l’Institut del Teatre com a punts neuràlgics de la programació i les activitats paral·leles. També acolliran espectacles altres espais de la muntanya com el Castell de Montjuïc, el CaixaForum, el pavelló Mies van der Rohe i el Refugi 307 del Poble-sec.