Aquestes són les escales que d'aquí a un any i mig (esperen els responsables) portaran als espectadors de la Beckett a l'escenari. De moment, però, l'entrada és aquesta, la lateral. El nou edifici de la companyia era el gran tema de conversa entre professors i alumnes en la presentació de l'Obrador d'estiu. Tot i la sensació de provisionalitat, molts han quedat atrapats per l'encant d'unes parets plenes d'història. ORIOL RUIZ, alumne de L'Obrador d'estiu "Si ens deixen un espai així jo el conservaria tal qual' ANNA GONZALVO, alumna de L'Obrador d'estiu "Sembla que estiguis al mig de Berlín, és preciós, és molt maco" JOSEP ORIOL, professor de L'Obrador d'estiu És com per deixar-ho així ara dèiem, les aquestes així... és preciós". La idea de mantenir l'espai tal com està és compartida pels responsables de la Beckett, però amb matisos. TONI CASARES, director de la Sala Beckett "Que els edificis tinguin fantasmes per mi és essencial perquè un teatre funcioni, que hi hagi història, que les parets tinguin història. Però també s'ha d'anar al tanto a condemnar a la precarietat tècnica i tecnològica, una disciplina com el teatre. El teatre s'ha de fer amb bones condicions tant pels actors com pels espectadors". Si voleu conèixer de primera mà aquest espai d'avui i fins dilluns a dos quarts de set s'hi faran lectures obertes al públic de textos d'autors d'arreu del món. MARC MARTÍNEZ, director artístic del taller internacional de L'Obrador "Diuen que és una de les quatre emocions més importants, com més pura, més abstracte, i en aquests temps la ràbia jo diria que és la segona, la primera és la por. Però potser la por no sé si l'han feta servir o serà la de l'any que ve, al pas que anem..." La Beckett desembarca al Poblenou per quedar-s'hi i entendre's amb els seus veïns. De moment, alguns cursos de l'Obrador d'Estiu es fan al Centre Cívic Can Felipa, que és just al costat. Una complicitat que no ha fet sinó començar.

Ja fa vuit anys que la Sala Beckett organitza l’Obrador d’estiu, però aquest és el primer que es fa en una seu pròpia, al Poblenou. Es tracta de l’espai on d’aquí a un any i mig es farà tota l’activitat de la Beckett, un cop es tanqui la seu de Gràcia.

El local, antiga seu de la Cooperativa de la Pau i la Justícia, va ser cedit per l’Ajuntament de Barcelona al teatre l’any 2009. En principi s’havien d’invertir molts milions d’euros per condicionar l’edifici, però amb la crisi s’ha hagut de redimensionar el projecte. De moment, només s’ha fet la mínima intervenció per poder fer-hi algunes activitats. Això ha permès a la Beckett organtizar-hi L’Obrador d’estiu, però l’edifici encara no pot funcionar a ple rendiment.

La Beckett del Poblenou es pot visitar des d’aquest dilluns i fins dijous a dos quarts de set, perquè s’hi fa una activitat oberta al públic: són lectures dramàtiques de textos d’autors novells de diversos països. Cada any es dedica L’Obrador a un sentiment, sentit o sensació: aquest 2013 el tema és la ràbia.

L’Obrador d’estiu forma part de la programació del Grec 2013.