Operaris cuidant els últims detalls perquè demà tot rutlli. L'edifici HUB es consolida tot i que presentarà canvis importants com, per exemple, en el disseny de la passarel·la. ESTHER GARCIA, codirectora d'ESMA PROYECTOS "Repetim espai donant una altra imatge de l'edifici que no vam mostrar al gener. Hem canviat tot el disseny de la passarel·la, aquest any presentem col·leccions d'estiu. A l'hivern vam fer una caixa molt fosca amb molts jocs de llums i aquest any volem una imatge molt fresca amb un recorregut de passarel·la amb llum de dia." La marca catalana Mango serà l'encarregada d'estrenar la passarel·la de la 12a edició de la 080 Barcelona Fashion. Serà demà a partir de dos quarts de nou del vespre. Aquesta tarda les diferents marques preparaven els últims retocs. ÁNGEL VILDA, dissenyador de Brain & Beast "Estamos ultimando preparativos, acabando de poner etiquetas, decidiendo el orden del desfile. El maquillaje de este año es un poco complicado y estamos viendo quien lleva una cosa y quien lleva otra." L'entrada principal també canvia. La del carrer Badajoz deixarà pas a l'entrada de la plaça de les Glòries. Amb l'arribada del bon temps, s'ha apostat per un certamen més enfocat a l'aire lliure. Els assistents passaran calor, tot i que s'ha instal·lat una lona per protegir-se del sol. En aquesta zona hi haurà prop de 50 "pop-up stores" amb les col·leccions més avanguardistes dels sectors de la moda. Just al costat, s'hi podran trobar els estands de les principals escoles de disseny i el village.

Tot i ser diumenge, els operaris han treballat per deixar a punt el Disseny Hub. A partir d’aquest dilluns, acollirà una nova edició del 080 Barcelona Fashion. Serà la segona edició que se celebra a l’edifici de la plaça de les Glòries, després de superar la prova de foc del mes de gener. Inicialment, la cita estival havia de tenir lloc al recinte històric de l’Hospital de Sant Pau però el retard de les obres va canviar els plans. Els visitants no entraran pel carrer de Badajoz, com en l’última ocasió sinó per l’entrada de la plaça de les Glòries. Aprofitant el bon temps, es donarà més protagonisme als exteriors de l’edifici.

Una trentena de dissenyadors i marques portaran a la passarel·la barcelonina la moda que vindrà la primavera i l’estiu de l’any que ve. La catalana Mango iniciarà les desfilades i, fins al divendres 12, hi passaran les propostes de Manuel Bolaño, Desigual, TCN, Custo Barcelona, Josep Abril, Miriam Ponsa, Escorpion i Yerse entre d’altres.

Fora de la passarel·la, hi haurà un espai dedicat a més d’una quarantena de “pop-up stores” o botigues efímeres. S’hi podran trobar articles de roba, complements i joies. Les escoles de moda i disseny també hi seran presents. El cost del 12è 080 Barcelona Fashion és d’1.255.400 euros.

Paral·lelament, el Palau Robert repassa els més de 50 anys de la moda prêt-à-porter. L’exposició recull més de 300 peces i imatges de la col·lecció d’Antoni de Montpalau. “Barcelona prêt-à-porter” es podrà veure fins al 30 de març de 2014.