Són els noms de les 28.000 persones que han mort aquest darrer any en conflicte bèl·lic, especialment a Síria. Aquest artista de Beirut els vol retre un homenatge. ELY DAOU, artista "Tots som humans i no existeixen persones més o menys humanes, i això forma part d'un petit homenatge pels civils morts." A banda de les perfomances que son novetat, en el Swab d'aquest any també trobarem altres propostes que conviuen amb l'oferta dels galeristes més consolidats i que ens serviran per ampliar la nostra mirada sobre l'art contemporani. Una d'aquestes propostes és el Solo Swab, una oportunitat per veure la producció d'artistes contemporanis llatinoamericans que tenen tots ells, per objectiu, confrontar la seva obra al relat oficial dels seus governs. DIRIELA LAZA, comissària del Solo Swab "Sin embargo no son piezas panfletarias no es un tipo de arte, activista o accionista, siempre hay un angulo de conciencia desde la poética." Una altra oportunitat d'ampliar horitzons la trobem al Swab Gate, un pont que ens transporta, en aquesta edició, a les propostes dels joves artistes africans i com aquests han anat trobant, amb el temps, el seu propi camí expressiu. EVA BAROIS DE CAEVEL, crítica d'art "Cada vegada hi ha més fires dedicades a l'art africà. Hi ha demanda des de les galeries fins als col·leccionistes o el públic i, generalment, les exposicions dedicades a l'art africà com 'Beauté Congo', a París, tenen un èxit enorme." Passejar aquests dies per la fira internacional d'art contemporani de Barcelona és un exercici que el nostre cervell agrairà. L'entrada general és de 12 euros i els menors de 12 anys hi entren gratis.

L’esdeveniment és un gran aparador per a galeries consolidades però també per altres propostes menys conegudes. En aquesta edició, el Solo Swab ha mostrat producció d’artistes contemporanis llatinoamericans que tenen per objectiu confrontar la seva obra al relat oficial dels seus governs. Per la seva banda, el Swab Gate s’ha centrat en els joves artistes africans i en com aquests creadors han anat explorant els seus propis camins expressius.

Aquest any la “performance” ha tingut una presència important. Sota el paraigua del Swab Performance s’han presentat diverses accions pensades expressament per a la fira. Com la de l’Ely Daou, que ret homenatge a les 28.000 persones que han mort aquest darrer any en conflicte bèl·lic, especialment a Síria, amb una actuació en què llegeix els noms de les víctimes.

El Young Gallery Weekeng, ideat i promogut per un grup de joves emergents, també ha posat de manifest l’activitat dels talents més recents. Més d’un centenar d’artistes han mostrat durant quatre dies les seves obres en aquesta fira nascuda el 2006 per impuls de la col·lecció privada Espacio de arte Contemporáneo Diezy7.