Aquest grup de joves està convençut que Ciutat Meridiana és un bon barri per viure-hi. Per demostrar-ho, han fet una trentena de fotografies que descobreixen moments i espais quotidians que ells viuen. LINDA WALTERS, projecte Ciutat Esperança “Antes sí he escuchado a la gente decir cosas negativas de este barrio, pero cuando participé en este proyecto ví que no, no, hay cosas positivas también”. CARLA GONZÁLEZ, projecte Ciutat Esperança “En la tele y en la prensa sólo se ve como Villa Desahucio y que no es sólo eso. Que aparte de desahucios hay más cosas y son buenas. Es un barrio que nos conocemos todos y que nos ayudamos. Estamos en Collserola. No es todo malo, es todo muy bonito. Montaña, árboles, pajaritos.” MARIAN TARIFA, projecte Ciutat Esperança “Todos los vecinos nos ayudamos. Que es un barrio que si alguien necesita algo, entre los vecinos colaboramos”. El col·lectiu El Parlante ha guiat als joves en la reflexió i la crítica del seu entorn. NATALIA RIVERO, col·lectiu El Parlante “Veig aquestes fotografies i és com veig ara Ciutat Meridiana, la veig així. I per mi és ‘lo guay’ de l’exposició, que és veure Ciutat Meridiana un cop la coneixes, no la Ciutat Meridiana que et ve al cap quan no has estat aquí, que és la de la de la crisi, els desnonaments.” Ara els veïns triaran les fotografies que serviran per il·lustrar un calendari que retratarà amb esperança Ciutat Meridiana.

El col·lectiu El Parlante va engegar fa cinc anys, junt amb el Pla Comunitari Ciutat Meridiana, un projecte que pretenia fer reflexionar els joves sobre la realitat del barri. Però no aquella realitat més coneguda de desnonaments i problemes econòmics, sinó la part positiva de la realitat quotidiana, tot allò que té de bonic i entranyable el barri.

Es va batejar amb el nom de Ciutat Esperança, en contraposició al ja conegut Villa Desahucio, i s’ha anat treballant amb grups de joves a través de diverses eines de comunicació, com ara els curtmetratges, els vídeos i ara la fotografia. El Centre Cívic Zona Nord exposa aquest mes la plasmació en imatges de la visió que tenen els joves del seu barri. Aquesta visió està composta per fragments de la diversitat social i cultural, la solidaritat, el contacte amb la natura i les activitats musicals i festives.

La mostra s’ha titulat “Ciutat Esperança, retratos de barrio”, posant l’accent en aquesta visió alternativa que donen allunyada del tractament habitual que rep el barri en els mitjans de comunicació. El públic assistent a l’exposició es convertirà en jurat per triar les 12 millors imatges de la mostra que formaran part d’un calendari de 2016.