Fa vuit anys que el Swab, la Fira Internacional d’Art Contemporani, va arribar a Barcelona i al llarg de tot aquest temps s’ha anat ampliant i consolidant. L’edició d’enguany es pot veure fins diumenge, 4 d’octubre.

Les principals novetats són l’augment de participació de diferents països, de galeries i, sobretot, d’artistes. En total hi participen 65 galeries de  22 països, que exhibeixen l’obra de més d’un centenar d’artistes emergents.

Una altra novetat són la creació de nous programes, com el Swab seed, que obre les portes a les propostes independents, o el Swab performance, una sèrie d’accions i intervencions específiques pensades per a la fira.

També s’hi poden veure les obres guanyadores del proper Swab Barcelona, que se celebrarà entre el 18 de juny i el 2 de juliol de 2016. Es tracta dels treballs de nou estudiants de disseny que han aconseguit que les seves obres d’art es puguin plasmar a les escales de les principals estacions de metro de la ciutat.

Swab Stairs forma part del programa Swab OFF i del projecte TMB Cultura. Amb aquest projecte, que ja arriba a la cinquena edició barcelonina, es vol presentar als ciutadans l’art que es genera dins el món acadèmic local.